sunnuntai 29. tammikuuta 2012

URK:n näyttelyssä 10.-11.12.2011

Kukkatarhan Borago, Bombax ja Bellium 11.12.2011.
Parempi myöhään kun ei milloinkaan, totesi kiireinen kissankasvattaja edellisvuoden näyttelykuulumisista vihdoin kertoessaan.

Joulukuussa osallistuimme Uudenmaan rotukissayhdistyksen näyttelyyn kahtena päivänä Kukan, Pekan ja Brassian kanssa ja yhtenä päivänä Ellin ja Onnin kanssa. Pelle oli myös mukana Pekan kaverikissana, muttei osallistunut arvosteluun. Pennut täyttivät näyttelypäivänä 6 kk, joten edessä oli ensimmäistä kertaa nuorten luokat. Isompien nuorten joukossa uudet nuoret olivat vielä hyvin junnun näköisiä, mutta kokemusta ja Kukan sertejä näyttelyssä oltiinkin keräämässä.

Pekka ottaa rennosti.
Kukan lauantai ei mennyt yhtä hyvin kuin yleensä. Juuri Kukan vuorolla näyttelypöydän lähellä vedettiin sähköjohtoja alakerrasta toiseen kerrokseen, mikä pelotti Kukkaa. Normaalisti melko rento neitonen tuijotti järkyttyneenä korvat pystyssä ja silmät suurina tapahtunutta, ja saikin tuomari Monica Bokströmiltä moitteet liian pystyistä korvista ja pyöreistä silmistä (yleensä Kukka on saanut korvistaan ja etenkin silmistään vain kehuja). Nämä ja tuomarin mielestä liian kapea pää veivät Kukalta sertin. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Kukka on jäänyt ilman sertiä. Kuulemma luokassa 5 serti olisi vielä tullut, mutta luokassa 3 pitäisi olla täydellinen, joten serti jäi saamatta. Onni ja Brassia arvioitiin lupaaviksi, kuten yleensä. Vaikka tuomari kertoi yleisöllekin vertailuarvostelussa, että kissat ovat hyvin erilaisia, niin arvosteluseteleissä kumpikin saivat lähes identtiset arvostelut. Pitkään mietittyään tuomari valitsi Onnin nuorista parhaaksi, mutta värin parhaasta kilpailtiin kaikkien leikkaamattomien kesken, joten sen voitti luonnollisesti aikuinen kissa.

Brassialla on asiaa.
Sunnuntaina Kukkakin sai sertinsä taas leikiten. Brassialla oli suunnilleen samanikäinen kilpasisko luokassaan, ja Brassia oli näistä kahdesta voittaja. Elli ja Pekka olivat sunnuntaina vuorostaan Bokströmillä. Tuomari mieltyi todella kovasti Ellin ulkonäköön, mutta ikävä kyllä neitonen oli noussut väärällä käpälällä pedistään ylös ja keskittyi lähinnä rähjäämiseen. Tuomari sanoi, että olisi halunnut valita Ellin paneeliin, mutta rähinän takia sinne meni toinen nuori. Pekka oli ihanakäytöksinen, kuten aina, mutta keskenkasvuinen poika ei sulattanut kumpanakaan päivänä tuomariensa sydämiä. Sen sijaan sunnuntain perheluokassa Pekka ihastutti tuomari Donatella Mastrangeloa aivan erityisesti. Perheluokassa kilpaili emo, isä ja lapsi, joka oli meillä Pekka. Sekä Kukka että Felis olisivat tuomarin mielestä saaneet olla pitempikroppaisia, mutta Pekan tuomari olisi kuulemma halunnut mukaansa. Sunnuntaina Kukka oli kuitenkin lopulta kategorian III paras siitosnaaras, joten näyttelyviikonloppu päättyi oikein mukavissa tunnelmissa eikä lauantain sertittömyys enää kotiin lähtiessä mieltä painanut.

Sinistäplikkäitten mafia 11.12.2011: poika, isä ja isänisä (Kukkatarhan Borago, Onnikatin Blueberry Boy, Chocolatedot Wispa).

Sinitäplikkäät sivukuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti