sunnuntai 30. elokuuta 2009

Toipilaskissan kuulumisia


Armin lisääntymiskyky poistettiin torstaina 27.8. Armi oli ihan tokkurassa leikkauksen jälkeen ja huojui ressukan näköisenä tötterö päässä. Kukka osasi käyttää Armin tokkuratilaa hyväkseen siten, että pääsi pari kertaa hiipimään Armin viereen nukkumaan, kun toinen ei oikein tajunnut mitään. Armi halusi noudattaa opiskelukissan rooliaan jo ekana iltana ja kiipesi vaivaisen näköisesti pöydälle ja syliin, kun emäntä opiskeli patologian saloja.

Koska Armi oli tosi hontelo, ajattelimme, ettei sen olisi hyvä ekana yönä nukkua sängyssä, koska raukka voisi vaikka satuttaa itsensä, jos lähtisi tokkuraisena kiipeämään sängystä alas. Niinpä emäntä laittoi retkipatjan olohuoneeseen ja nukkui toipilaan kanssa lattialla. Toipilas vaikutti ratkaisuun erittäin tyytyväiseltä ja kehräsi hurjasti nukkumaan mentäessä.

Armia tuntui harmittavan tötterö päässä kulkeminen, kun ei voinut edes nuolla itseään. Sen turkki näyttikin yllättävän likaiselta, joten vaikuttaa siltä, että kissa todella tekee kunnon pesutyön itseään nuollessaan. Välillä Armia pidettiin ilman kauluria hetken, mutta ikävä kyllä tällöin haava ja side kiinnostivat niin paljon, ettei kissaa voinut jättää yhtään valvomatta ilman tötteröä. Lauantai-iltana otettiin side pois ja sunnuntaiaamusta alkaen kauluri jätettiin pois, eikä haava onneksi kiinnostanut Armia yhtä paljon kuin silloin, kun siinä oli side. Armi parani ainakin metrin verran kaulurin poiston jälkeen, vaikka onkin vielä aika väsynyt eikä jaksanut hypätä aamulla tiskialtaaseen, vaikka selvästi olisi tehnyt mieli.

Kukka ymmärsi todella hyvin tötteröpään tilan eikä yrittänyt yhtään riehua Armin kanssa. Tyttöjen välisen ystävyyden kehittyminen on toisaalta ollut toipilasaikana hyvin hidasta, aiemmin kun yhteinen sävel on tuntunut jo leikeissä löytyvän. Tosin leikkauspäivän iltana Armi vähän nuoli Kukkaa, taisi olla aika lääkehuuruissaan. Välittömästi kaulurin poiston jälkeen Kukka ja Armi jo vähän painivat, joten tilanne näyttää taas lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti