sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Onnea, SC Kukka!

SC Moosegrove Orqideas Doiradas, valmistui 15.1.2012 Helsingissä.

Kukka saavutti tammikuun puolivälissä Suomen rotukissayhdistys ry:n näyttelyssä Kaapelitehtaalla Supreme Championin tittelin, joka on korkein FIFen näyttelyluokkien titteli. Kukka keräsi titteliään varten 23 sertiä. Nuorten luokat mukaan lukien neitosen näyttelyuralle on mahtunut yhteensä 28 näyttelyä eri puolella Suomea sekä Ruotsissa, Virossa ja Latviassa. Aikamoinen saavutus, siis. Tittelinsä kunniaksi Kukka sai Ocicat ry:ltä hienon pokaalin ja kasvattajaltaan nimikoidun fleecehuovan, josta tuli heti kaunottaren uusi suosikkimakuualusta.

Kukka sai oikein hyvät arvostelut molempina päivinä. Lauantain tuomari Yan Roca-Folch sanoi, ettei anna luokassa 3 sertiä, jos kissassa on mitä tahansa vikaa tai se käyttäytyy huonosti, mutta Kukassa ei kerta kaikkiaan ollut vikaa, joten se sai sertinsä helposti, vaikka oli tuomarin mielestä vielä vähän nuori noin korkeaan luokkaan. Brassia oli lauantaina samalla tuomarilla, joka oli sitä mieltä, että tytär on jopa emoaan parempi. Brassia jäi omassa luokassaan kuitenkin toiseksi häviten pitemmälle kehittyneelle yli 9 kk vanhalle, oikein kauniille kilpakumppanilleen. Sama kohtalo oli omassa luokassaan Ellillä, joka hävisi Brassian voittaneen kissan sisarelle. Nuorten luokissa kehityshaitari on laaja, mukana on juuri 6 kk täyttäneitä pikkuisia sekä vähän alle 10 kk vanhoja, likipitäen jo aikuisia. Aika usein vanhemmat nuoret tuntuvat pärjäävän paremmin, varsinkin roduissa, joissa kehitytään hitaammin.

Onni lienee pennuista pisimmälle kehittynyt, sillä poika on kasvanut valtavasti ja painoi 7 kk iässä jo yli 5 kg. Onnilla on upea, pitkä kroppa pelkkää lihasta. Onni voitti sunnuntaina suklaatäplikkäitten pentujen ja nuorten värin parhaan tittelin. Onni on kerrassaan upea, ja mikä showkissan luonne! Poika oli vasta kolmatta kertaa näyttelyssä, mutta käyttäytyi kuin todellinen konkari. Onni puski tuomaria, keikisteli pöydällä ja oli kaikin puolin mahtavan ihana, ystävällinen ja rento. Tuomarin parhaan valinnassa Onni hävisi monet kerrat best in showna olleelle junior winner -sfinksille, joten meillä oli vähän huono tuuri vastuksen suhteen, mutta hyvän vastuksen Onni olisi antanut kenelle tahansa. Pekka oli mukana molempina päivinä, mutta poika on vielä niin keskenkasvuinen, että enemmästä menestyksestä kuin EX1:stä oli turha haaveilla. Eikä tuolla niin väliäkään, Pekkaa oli ihana esitellä tuomarille ja yleisölle, se kun on niin hyväluonteinen ja rauhallinen. Pellekin oli mukana Pekan seurana ja yleisön ilona sekä juhlistamassa emonsa uutta titteliä.

Mitäs jännää tuo pysti mahtaa sisältää...

1 kommentti: