torstai 1. maaliskuuta 2012

Madotonta menoa

Pekka on vähän nyreissään, kun sen kaulaan laitettiin rusetti.  Ja vielä vaaleanpunainen. Kaikkeen on terhakan kastraatinkin suostuttava.
Joissakin lähteissä väitetään, että kissoilla on aina matoja, ja kissoja onkin perinteisesti madotettu useamman kerran vuodessa.  Meilläkin toki Kukka madotettiin ennen astutusta ja pennut ja emo asianmukaisesti ennen rokotuksia, mutta aikuisten kissojen madotus on mietityttänyt. Kyllähän kissat jonkin verran ulkoilevat etenkin maalla, Armi on muutamia myyriä ja hiiriä saanut kiinni ja parin syönytkin. Pari vuotta sitten Kukka osallistui kissojen loistutkimuksiin ja sai silloin puhtaat paperit. Nyt päätimme lähettää uudelleen kaikkien kissojen kakkanäytteet laboratorioon analysoitaviksi, kun kerran kaikki olivat samassa paikassa kyläilemässä yhtä aikaa.

Keskiviikkona näytteet postitettiin labraan ja jo tänään tuli puhtaat kakkapaperit. Nyt voidaan siis kompostoida turvallisin mielin kissojen jätöksiä, kun hiekkakin on sopivasti maatuvaa ja puupohjaista. Näyte kertoo tietenkin vain tämänhetkisestä tilanteesta eikä negatiivinen parasiittitulos poissulje parasiittien mahdollisuutta, sillä munia ja kystia ei aina erity ulosteeseen koko ajan. Kuitenkin, kun on tutkittu neljä samoilla laatikoilla käyvää kissaa, tulosta voi pitää melko varmana. Madotus voidaan siis tällä erää unohtaa. Saa nähdä, miten käy, kun kevät ja kesä tulee. Jännityksellä odotamme, oppivatko Pekka ja Pelle myyrästämään, ja kuinka sitten ulostenäytteiden ja kompostoinnin käy.


Pellehyppy! Pelle on varsinainen lelujen perässä hyppijä.

1 kommentti: