tiistai 31. joulukuuta 2013

Draculaa, discoa ja muita kissan nimiä

D-pentujen rekisteröintiä viivytettiin lähes viimeiseen saakka, koska vaalean pennun väriä ei osattu varmuudella päättää - eikä siitä ihan täyttä varmuutta ole vieläkään. Pentu on vaalea ja punertava, kropaltaan kanelimainen, mutta hännänpää ja naamakuviot ovat ehkä kuitenkin enemmän suklaan kuin kanelin. Rekisteröintipapereihin merkittiin siis kaksi suklaatäplikästä poikaa, ruskea tyttö ja ruskea poika.

Kukkatarhan Degarmoara, "Prinsessa".

Nimet pennut saivat Kukkatarhan perinteiseen tapaan latinankielisten kasvien mukaan. Tytöstä tuli Kukkatarhan Degarmoara. Degarmoara on Brassia-orkideasta jalostettu hybridiorkidea, joten mikäpä Brassian tytölle paremmin sopisikaan. Lempinimi tytöllä on toistaiseksi ollut Prinsessa. Pentu muuttaa sijoituskissaksi Helsinkiin, joten uusi perhe nimennee prinsessansa vielä uudelleen. Jäämme jännityksellä odottamaan uutta kutsumanimeä.

Kukkatarhan Discocactus, Kukkatarhan Dracula Felix, Kukkatarhan Digitalis.

Vaalea suklaapoika sai nimen Kukkatarhan Digitalis. Digitalis purpurea sopii nimen esikuvaksi hyvin vaalealle ja punertavalle, eloisalle pojalle. Toivottavasti pennun edesottamukset eivät kotona niin paljon uutta perhettä rasita, että heille tulisi siksi liikaa sydämentykyttelyä ja digitalislääkkeen tarvetta… Digitalis sai kodin Helsingistä, jossa se täyttää norskien ja muiden pitkäkarvakissojen jättämää kissanmentävää aukkoa.

Ovatko nämä naskalit Draculan hampaat? /Are these the teeth of Dracula?

Ei, kun ne onkin Discocactuksen piikit. / No, they are thorns of Discocactus.


Tummempi suklaa on nimeltään Discocactus. Uskokaa tai älkää, kyllä se on ihan oikea latinankielinen kasvinnimi. Sen enempää perusteluita ei olekaan kuin että nimi oli meistä hyvin hauska. Discocactus muuttaa Espooseen perheensä ensimmäiseksi kissaksi.

"Mustikka", Kukkatarhan Dracula Felix 2 kk / "Blueberry" 2 months.

Ruskeatäplikkäästä pojasta "Mustikasta" tuli Kukkatarhan Dracula Felix. Kuten ruskea sisarensa, poika sai nimensä orkidealajikkeen mukaan. Toivottavasti nimi ei ole liian pelottava uuden, vielä tuntemattoman kodin mielestä. Dracula Felix etsii siis yhä kotia. Poimi tästä ihana Mustikka elämääsi makeuttamaan!Kukkatarhan Dracula Felix 1 kk / 1 month.

Our D litter kittens have finally got their official names. They are named after Latin garden plants, as Kukkatarhan kittens always are. The girl, our Princess, is called Kukkatarhan Degarmoara. Degarmoara is a hybrid orchid originating from orchid Brassia, like our princess and her mom. The blond chocolate is called Kukkatarhan Digitalis, named after digitalis purpurea. I hope his new family doesn't need digitalis for palpitation because of this wild little darling. The dark chocolate boy is called Kukkatarhan Discocactus. Discocactus really is a plant name, funny enough for a handsome kitten boy. The tawny boy, "Blueberry"is called Kukkatarhan Dracula Felix. Dracula doesn't refer to a vampire but to an orchid genus like his mom's and tawny sister's names.

1 kommentti: