sunnuntai 11. tammikuuta 2015

E-pennut eläinlääkärissä / Kittens at the vet

Eläinlääkärin jälkeen tankataan ahkerasti. / Energy fueling after the appointment with a vet.

E-pennut ovat jo ylittäneet 9 viikon iän ja saaneet ensimmäiset rokotuksensa. Eki oli eläinlääkärireissusta aivan kauhuissaan, poikaraukka murisi niin, että odotushuoneessa ollutta ajokoiraakin alkoi hirvittää. Joukkohysteria levisi tietenkin muihinkin lapsukaisiin, ja jopa emoa vähän hirvitti, että mihinkäs tässä jouduttiin. Onneksi sylissä pikkuiset rauhoittuivat ja ottivat piikit mukisematta. Kaikki pennut todettiin terveiksi ja hyvävointisiksi.

Ei se nyt noin pahaa ole, Elias! / It's not that bad, Elias!

Eki pääsi kotimatkalla emon kanssa samaan kantokoppaan, ja tissi suussa oli hyvä rauhoittua. Kotimatkalla ei kuulunut kantokopista enää ääntäkään. Taisivat kantokoppa ja ulkoilma olla sellaisia uusia kokemuksia, joihin muuten niin reippaat pennut eivät osanneet varautua. Pennuilla alkaa nyt kantokoppatreenit, jotta neljän viikon päästä rokotus- ja sirutusreissu ei enää niin paljon hirvitä. Uudenvuodenaaton kovasta jylinästä pikkuiset sen sijaan eivät välittäneet, joten sijoituskodin sanoin "pennut kelpaisivat vaikka poliisin pariksi, kun ovat niin paukkuvarmoja". Eläinlääkärivisiitin jälkeen pennut nukkuivat järkytystään pois useamman tunnin, mutta heräsivät tietenkin myöhään illalla jatkaakseen tömistelyjään pitkälle aamuun asti.

Eki ja Kille käymässä levolle rankan päivän jälkeen. / Eki and Kille resting after a hard day.

The kittens met the vet last week, at the age of 9 weeks. The blue boy Eki was rather terrified after the car trip and growled like a lion. Even a hound at the waiting room started shaking after hearing the growling. After hearing their brother, the other little ones got frightened, as well. The vaccinations went, however, well, and the vet said the kittens were all healthy and fine little cats. We must, thouhg, start training carrying the kittens in a pet carrier so that they will get used to it and be more relaxed at their second visit to the vet in the end of January. After the vet, the kittens slept most of the day, but woke up late in the evening and played almost the whole night.

Elsa näyttää, miten kissojen älypeliä pelataan. / Elsa playing.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti