perjantai 30. lokakuuta 2015

Tervetuloa Kukkatarhan porukkaan, Aura

Kanelitäplikäs  Boliviliki Arwen eli Aura 9 kk iässä. / Boliviliki Arwen, Aura, cinnamon spotted ocicat, 9 months old.
Kukkatarhan kissala sai keväällä lisävahvistusta, kun kissalan omistukseen muutti kaunis kanelitäplikäs naaras Boliviliki Arwen eli Aura (sukutaulu). Aura asuu sijoituskodissa Helsingissä. Jalostuskäytössä Auralta toivotaan uusia linjoja Kukkatarhan kissojen geenipooliin, ocicatien mukava ja rodunomainen luonne ja ulkonäkö säilyttäen. Pentuja neitokaiselle on suunnitteilla alustavasti ensi keväälle tai kesälle, kunhan tyttö vielä vähän kasvaa ja löytyy sopiva sulhanen.

Aura on luonteeltaan oikein mukava ocicat: reipas, seurallinen ja kiltti. Ulkoisesti neiti vaikuttaa ainakin tässä kehityksen vaiheessa sopusuhtaiselta ja ihan lupaavalta ocitytöltä. Kontrasti on hyvä ja keskikokoiset täplät erottuvat hyvin sileästä, vartalonmuotoisesta turkista. Otsassa voisi toki olla vähän enemmän korkeutta ja pyöreyttä, niin kuin aika monella muullakin ocilla. Ilme on vielä ehkä osin pentumaisenkin leppoisa ja söpö, saa nähdä, tuleeko siihen tytön kasvaessa lisää häijyyttä. Kuonossa ja päässä on kohtalaisesti leveyttä ja korvat ovat asettuneet ihan mukavasti. Kropan raamit ovat kunnossa, mutta pitkänomaiseen teinivartaloon tarvitaan tietysti vielä roimasti lihasta ja jäntevyyttä. Eiköhän sitä leikkien lomassa hyvin kerry.Aura tulee CFA-kissala Bolivilikista ja on rekisteröity sekä CFA:han että Kissaliittoon. Neito on käynyt kertaalleen kokeilemassa näyttelymaailmaa pienessä, 2 ringin CFA-näyttelyssä lokakuussa. Käytös mittelössä oli oikein mallikasta. Jännitys tuli esille ajoittaisena pikku tärinänä, mutta muuten tyttönen otti uuden tilanteen melko rennosti, sylissä istuen ja häkissä syöden ja nukkuen. Sen verran Kukkatarhan kissoille tyypillisiä tapoja Auralla tuntui jo olevan, ettei kotioloissa leikkisä kissa näyttelyissä paljon vähempää olisi voinut lelujen huiskutuksesta välittää. Eihän hieno lady voi leikkiä muitten nähden! Aura kilpaili jo aikuisluokassa, vaikka on vielä ikäänsä sopien hyvin teinimäinen vartaloltaan. Kanelitäplikkäissä ocicateissa vastassa oli aikuisempi uros Dragon Amagitsune eli Duke, joka oikeutetusti olikin molemmissa ringeissä värin paras. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tytön kasvaessa, ja toivottavasti ehdimme jatkossa Kissaliitonkin näyttelyihin mukaan.

Mukavasta perhekissan luonteestaan huolimatta Aurassa on ripaus villiyttäkin, ainakin, mitä tulee kutsumattomiin vieraisiin. Tai tiedä häntä, vaikka neiti olisi yksin ollessaan pahaa-aavistamattoman luontokappaleen sisälle kutsunutkin. Oli miten oli, eräänä päivänä ihmisväen kotiuduttua kotona odotti varsin hurja näky. Joka paikka oli täynnä höyheniä ja löytyihän niiden seasta fileoitu lintupaistikin. "Ei tässä mitään muovista rakennettuja aktivointileluja kaivata", tuumi omatoiminen, väsynyt kissa.


Meet Boliviliki Arwen, Aura, our new breeding queen! This cinnamon spotted lady came to our cattery from Boliviliki cattery last spring. Aura originates from Finnish and American CFA lines (pedigree) and is registered to both CFA and FIFe. She has so far been once in a small, 2-ring CFA cat show but hopefully we see her in the future also in many FIFe shows. Aura is very sweet, social, and playful, like an ocicat should be. But birds, be aware, this lady isn't just all cuteness. Feathery, flying objects (both toys and living birds) found inside her home will be immediately slaughtered.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti