keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Näyttelymatkalla Seinäjoella


Kävimme maaliskuun ekana viikonloppuna sukulointi- ja näyttelymatkalla Pohjanmaalla. Kissat näyttivät jo tuntevan Ilmajoen majapaikan, ainakin ne heti automatkan jälkeen osasivat mennä maukumaan siihen nurkkaan, jossa niitä edelliskerralla ruokittiin.

Kukka esiintyi näyttelyssä molempina päivinä ja sai ensimmäiset sertinsä avoimessa luokassa. Suklaatäplikkäitten ocicatien taso oli jälleen kova. Lauantaina tuomari kehui Kukan turkkia ja väriä parhaaksi kilpakumppaneihinsa verrattuna, mutta nuori kissaneito ei ole vielä ihan täysin kehittynyt, joten jäimme värin parhaan aikuisen naaraan valinnassa sijalle kaksi. Ei ollenkaan huono saavutus, kun mukana oli neljä kaunista ja rutkasti näyttelymenestystä hankkinutta konkaria. Sunnuntaina Kukkaa jo hieman pänni ainainen esittely ja se vähän kitisi ja venkoili sylissä, mutta selvisimme kuitenkin arvosteluista hyvin. Myöhemmin päivällä se taas istui kiltisti sylissä katsomossa kun seurasimme muita arvosteluja.

Armin oli tarkoitus osallistua viimeiseen näyttelyynsä sunnuntaina. Armi käyttäytyi oikein mallikkaasti arvosteluissa, vaikka vähän jännittikin (mutta niin jännitti emäntäkin). Armi sai kolmannen sertinsä kastraattiluokassa ja valmistui näin Premieriksi. Tuomari tykkäsi kovasti Armin vartalosta ja mantelinmuotoisista silmistä. Emännän ei siis tarvinne olla huolissaan kissan painosta, vaikka massaa onkin leikkauksen jälkeen tullut vähän lisää. Miinusta tuomarilta tuli värin tummuudesta. Varsinainen yllätys tuli hieman myöhemmin, sillä tuomari valitsi Armin parhaaksi arvostelemakseen kastraattinaaraaksi. Näin ollen näimme ensimmäisen kerran oman kissamme paneelissa, ja sekös oli hienoa! Armi yritti vähän protestoida minulle, kun tp-arvostelu kesti niin pitkään, mutta syötyään ja levättyään se käyttäytyi taas erinomaisesti paneelissa eikä sähissyt yhdellekään tuomarille.

Armin näyttelymenestys kastraattiluokissa on ollut noususuuntainen. Ensin Kuopiossa tuli tulos EX2, sitten Helsingistä EX1 ja CAP, Laihialta EX1 ja CAP ja mukanaolo tp-valinnassa ja nyt Seinäjoelta EX1, CAP ja NOM. Ainakaan toistaiseksi Armille ei ole suunniteltu enempää näyttelyreissuja, koska seuraavaa titteliä varten pitäisi jo käydä ulkomailla. Kukka sen sijaan näyttäytyy seuraavan kerran Turussa 28.3. ja Helsingissä Messukeskuksessa 24.-25.4.

1 kommentti:

  1. Paljon onnea voitokkaalle Armille. Koska TP-arvostelu tuli vieläpä legendaariselta Glenn Sjöblomilta, täytyy kasvattajaäidin olla aivan erityisen tyytyväinen. Kiitos omistajat, että olet jaksaneet Armin kanssa näyttelyissä käydä!

    VastaaPoista