sunnuntai 1. elokuuta 2010

SUROKissa sertinhaussa


Armi palasi kotimaan näyttelykehiin SUROKin näyttelyssä lauantaina 31.7. Armilla oli luokassaan kilpailua, joten emäntä oli etukäteen varma, että serti jäi nyt saamatta. Sininen neitokaisemme ihastutti tuomaria vihreillä silmillään, hyvällä kropallaan ja turkillaan, ja lopulta Armi veikin tiukan sertikamppailun voiton! Nyt Armi on yhden sertin päässä International Premierin tittelistä, joten ainakin kerran Armi on vielä nähtävissä kotimaan näyttelykehissä, todennäköisesti Ilmajoella lokakuun alussa. Heikki Siltala otti muutaman hienon kuvan Armista, joista yksi yllä. Loput voi käydä ihastelemassa hänen galleriastaan lauantailta.

Kukallakin oli lauantaina juhlapäivä, sillä Kukka valmistui Grand International Championiksi. Omistajia tapahtumasta ei tosin voi kovin paljon kehua, sillä Kukka meinasi jäädä pois arvostelusta, kun omistajat luuhasivat yläkerran kissatarvikemyyntitiskeillä sillä aikaa, kun nopea tuomari arvosteli kissoja alakerrassa. Kun emäntä tuli tarkastamaan, missä arvosteluissa mennään, Kukka olikin jo tuomarin pöydällä. Kiitos vielä Luukkasen Sirkalle, joka onneksemme nappasi Kukan häkistä ja vei sen assistentille arvostelun alkaessa! Onneksi oci-ihmisiin on jo ehtinyt tutustua näyttelyissä sen verran, että meitä tumpeloita ei jätetty yksin... Assistentti Sari Kulha esitteli Kukan todella kauniisti tuomarille, tuloksena serti, valmistuminen ja pääsy TP-valintoihin. TP-kisassa oli viisi naarasta, joista yleisön mukaan tuomari katseli todella pitkään Kukkaa ja mouruavaa koratia, mutta lopulta huono käytös palkittiin ja korat vei voiton. Tuomariltamme ei tosin edes nähty naarasta paneelissa, koska koratin omistaja veti kuitenkin pahansisuisen tyttönsä paneelista pois.

Sunnuntaina Kukka oli ensimmäistä kertaa 3. luokassa ja sai sertinsä. Kukka käyttäytyi näyttelyssä molempina päivinä erittäin hyvin, mitä nyt pari kertaa sähähti hiljaa muille naaraille, jos niitä tuli liian lähelle. Lisäksi Kukasta kuului vähän hassua kurinan ja mouruamisen sekoitusta muistuttavaa ääntä tuomarin pöydällä, vaikka se muuten rauhalliselta tuntuikin. Taisivat tyttösellämme hormonit olla vähän pinnassa, varsinkin kun muut ocit ja häkkinaapurit tuntuivat olevan melkein pelkkiä poikia. Kukalle olisi tarkoitus löytää sulhanen loppusyksyksi, joten saahan sitä jo vähän uroksia ihmetelläkin (kunhan vielä toistaiseksi pysyvät riittävän kaukana).

Armin arvostelu la 31.7, tuomari Marteinn Tausen Islannista:
Tyyppi: "elegant long body"
Pää: "short wedge with almost straight nose and flat skull"
Silmät: "green - a bit rounded almonds"
Korvat: "good size - well set"
Turkki: "whort silver blue - medium dark. good texture"
Häntä: "in proportion to body"
Kunto: "ex"
Yleisvaikutelma "well balanced and well presented"
Arvostelutulos: EX1 CAPIB

Kukan arvosteli la 31.7. tuomari Fabio Brambilla Italiasta, mutta hänen käsialansa oli sen verran epäselvää, että siitä sai selvää suunnilleen aina "nice/ex (söherö)". Ei siinä varmaan mitään kovin uutta eikä ihmeellistä tullut esille... Arvostelutulos EX1 CAGCIB GIC.

Kukan arvostelu su 1.8, tuomari Sirpa Lindelöf Ruotsista:
Tyyppi: "nice size and muscles"
Pää: "ex profile, ex muzzle, very nice chin"
Silmät: "ex shape and size"
Korvat: "ex shape, ex setting"
Turkki: "warm colours, ex contrasts, ex texture"
Häntä: "excellent"
Kunto: "excellent"
Yleisvaikutelma: "nice, calm lady"
Arvostelutulos: EX1 CACS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti