keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Näyttelyreissulla Turussa 26.-27.11.

Viime viikonloppuna oli Boragon eli Pekan ja Bombaxin eli Pellen vuoro edustaa Kukkatarhaa Turun rotukissayhdistyksen näyttelyssä ja totutella näyttelymaailmaan. Mamma Kukkakin otettiin mukaan sertien toivossa.


Pekka ja mitali.


Pojat ovat kasvaneet aikamoisiksi jötkäleiksi. Pekalle on kertynyt painoa 4,2 kg ja Pellelle 4,0 kg (Kukka painaa 4,0 kg ja Armi 4,1 kg). Ne ovat söpösti pennunpyöreitä eivätkä ulkonäön perusteella ole kärsineet ainakaan ruuan puutetta. Kun kissat ovat syömässä, Kukka ja pojat näyttävät samankokoisilta, mutta liikkuessaan Kukka on korkeampi, pitempi, sirompi ja jäntevämpi. Ocicateilla kokoero urosten ja naaraiden välillä on suuri, ja sen huomaa jo nyt kun vertaa mammaa pentuihinsa. Täytyy varmaan alkaa bodata enemmän, että jaksaa poikia esitellä näyttelyissä, ei nimittäin ole ihan kevyttä hommaa edes nelikiloisen kissan pitäminen asennossa joskus pitkiksikin venähtävissä vertailuarvioinneissa.

Pelle antaa venyttää itseään hienosti.

Lauantaina arvosteluun osallistui koko kolmikko. Pelle Miljoonajalka sai Luigi Comoriolta arvostelun EX1 ja vuolaasti kehuja. Tuomarin parhaan valinnassa Pelle oli neljästä pennusta toinen upean abyn jälkeen. Pekka ja Kukka olivat lauantaina Jarmo Räihän arvostetavina. Pekasta Räihän ensimmäinen kommentti oli "Onpa sillä kaunis pää!" ja heti perään toinen kommentti "Onko tämä tosiaan luokassa 12(=pennut 3-6kk)?" Pekka sai kovasti kehuja, vaikka onkin vielä keskenkasvuinen. Pekka voitti isoisänsä Wispan värin parhaan valinnassa ja antoi tuomarin parhaan valinnassakin hyvän vastuksen, voiton vei kuitenkin toinen kissa. Kukka oli lauantaina vähän huonolla tuulella arvosteluissa. Ehkä ihan oikeutetustikin, mammaraukka kun revittiin pesästään unesta ja nälkäisenä suoraan arvosteluun. Kukka on aina kiltti arvostelussa, mutta nyt se kyllä vähän urputti eikä oikein antanut itseään venyttää, joten Kukaksi sillä oli känkkäränkkäpäivä. Kukka sai kuitenkin sertinsä, joten olimme päivän tuloksiin oikein tyytyväisiä.


Kun palattiin Helsinkiin, pojatkin saivat nauttia näyttelytuomisista.


Sunnuntaina Pelle oli vain Pekan kaverikissana mukana, arvosteluun osallistuivat Pekka ja Kukka, tuomarinaan Fabio Brambilla. Tällä kertaa Kukka älyttiin herättää ajoissa ja ruokkia ennen arvostelua, joten se oli taas oma mukava itsensä, istui nätisti tuomarin pöydällä, vaikka vähän jännityksestä tärisikin, ja sai hienosti sertinsä. Reipas Pekka ihastutti tuomarinsa myös sunnuntaina ollen sekä värin paras isäänsä Felistä vastaan käydyssä kisassa että tuomarin paras kuudesta pennusta! Näin nähtiin jo kolmas Kukkatarhan pentu paneelissa, mikä oli meille todellinen juhlahetki. Paneelin voitto meni melkein kaikilla äänillä molempina päivinä burmillalle, mutta meille tärkeintä oli nähdä oma, hyvinkäyttäytyvä kissa muiden upeiden pentujen joukossa loppukilpailussa. Hienoa, Pekka! Molemmat pojat käyttäytyivät koko viikonlopun ajan todella kauniisti ja reippaasti, joten niiden kanssa on mukava käydä näyttelyissä jatkossakin.

Maanantaiaamuna emäntä sai seurakseen kolme opiskelukissaa!

Turussa nähtiin Kukkatarhan B-pentuja viimeistä kertaa pentuluokassa. Seuraavan kerran olemme URK:n näyttelyssä Tikkurilassa juuri kun pennut täyttävät 6 kk eli 10.-11.12. Mukaan tulevat lauantaina Kukka, Pekka, Brassia ja Onni sekä sunnuntaina Kukka, Pekka, Brassia ja Elli, lisäksi Pelle tulee Pekan seurakissaksi molemmiksi päiviksi. Tervetuloa moikkaamaan meitä ja rapsuttelemaan Kukkatarhan kissoja sekä ihastelemaan satoja muita kisuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti