keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Hyvinkäällä näyttelemässä

Maisa Hyvinkäällä lauantaina, kuva Pekka Savolainen.

Viime viikonloppuna oli vuorossa Maisan näyttelydebyytti Ery-Sydin näyttelyssä Hyvinkäällä. Hyvinhän siellä sitten kävikin. Maisa oli lauantaina Alexey Shchukinin ja sunnuntaina Karl Preissin tuomaroitavana. Tuomarit tykkäsivät kovasti Maisasta. Tyttö on hyvin kehittynyt ja tasapainoinen pentu, päässä on kivasti leveyttä ja korvat ovat aika hyvässä asennossa jo nyt. Kontrasti on hieno, turkki on silkkinen ja kiiltävä. Neidillä on myös erittäin hyvä show-luonne, sillä sitä ei paljon näyttelymaailma tuntunut jännittävän. Häkissa se piti sopivasti komentoa Kukalle ja esitteli itseään yleisölle kuin vanha tekijä, kun oli sen aika. Tuloksena oli molempina päivinä tuomarin parhaan pennun titteli, aika hyvin!

Tuomarin pöydällä oli ihan kivaa, kun sai leikkiä. Kuva Pekka Savolainen.

Paneelissa lauantaina Maisa sai 2 ääntä varsinaisilta tuomareilta sekä tuomarioppilaan äänen. Äänet jakautuivat niin tasan, että toinen 2 ääntä saanut ja Maisa päätyivät uusintakierrokselle, sillä tuomarioppilaan ääni ei vaikuta tulokseen. Täpärästi Maisa hävisi sitten uusintaäänestyksen ja toinen pentu oli näyttelyn paras pentu. Lauantaina ocikasvattaja ja tuomari Arja Martikainen esitteli Maisan paneelissa, ja voi, kuinka upeasti! Maisa oli todellakin kuin vanha konkari, niin rauhallisesti ja upeasti sitä pidettiin. Tyttö sai varmasti kokemuksesta lisää varmuutta näyttelytouhuun, sillä sunnuntaina sain jo itsekin pidettyä Maisan rauhallisena ja tyylikkäänä venytysasennossa tuomarilla, vaikken toki ihan niin hyvin kuin todellinen kissa-ammattilainen.

Himputin huiska, kun koko ajan karkaa käpälistä. Kuva Pekka Savolainen.

Sunnuntain tuomari Karl Preiss on tuonut ocicatit Amerikasta Eurooppaan FIFeen, joten oli hienoa, että ruskeatäplikkäät ocit Maisa ja Pelle olivat Preissin tuomaroitavina. Maisa sai sunnuntain paneelissakin yhden äänen Preissilta (ja toisen jälleen tuomarioppilaalta). Värin parhaan valinnan Maisa täpärästi hävisi nuorelle, upealle ocitytölle, mutta molempia kissoja tuomari kehui todella paljon ja valitsi lopulta kehittyneemmän tyttösen ykköseksi. Onneksi Maisa pokkasi kuitenkin paneelipaikan. Pelleä vähän jännitti olla taas näyttelyssä, mutta hyvin senkin näyttelyurakka meni, sunnuntaina ei edes jänskättänyt enää niin paljon. Pelle nappasi sertit molempina päivinä. Pelle voitti setänsä Severin kastraattipoikien arvostelussa sunnuntaina ja pääsi sekin paneeliin, hienoa.

Kukkaa vähän mietityttää, mihin se on taas joutunut. Kiitos Safalle hienosta Kukan esittämisestä! Kuva Pekka Savolainen.

Pekka oli lauantaina Pellen tapaan Shchukinin tuomaroitavana ja sunnuntaina Maria Malevitchilla. Molempina päivinä tuli sillekin sertit. Kehuja tuli erityisesti kropan lihaksikkuudesta ja luonteesta, pientä moitetta vauvakorvista. Kukalla oli tuomarina lauantaina Marianne Roth ja sunnuntaina Malevitch. Lauantaina Kukkaa ylistettiin valtavasti, ja totta on, että sillä on nyt kroppa todellisessa loistokunnossa, sillä kesäinen ulkoilu on saanut lihakset hienosti esille ja muutenkin karva kiiltää ja kissa on erittäin komea kastraattityttö. Korvat olisivat saaneet olla hieman alempana, muuten se oli lähes täydellinen. Tuomarin parhaaksi Kukka ei päässyt, sillä valinta käytiin hienon abynaaraan kesken, ja abyja kasvattaja tuomari sitten valitsi toisen naaraan. No, varmaan sen korvat olivat täydelliset, joten paremmalle hävittiin.

Elli oli paikalla vain sunnuntaina, Malevitchin tuomaroitavana. Ellin kanssa lähdettiin hakemaan viimeistä IC-tittelistä puuttuvaa sertiä, sillä seuraavaksi on suunnitteilla näyttelyiden sijaan pentuja. Elliä näyttelyyn joutuminen ja vieraassa autossa vieraiden kissojen kanssa matkustaminen vähän harmitti ja sen teki mieli vähän kiukutellakin, mutta nätisti se kuitenkin tuomarilla oli, mitä nyt vähän urputti, sisukas kun on. Sertihän sieltä tuli, joten Elli on nyt Kukkatarhan pentujen ensimmäinen International Champion. Onnea, kaunokainen!

Komean Onnin hieman kukkamainen ilme. Kuva Pekka Savolainen.

Onni oli sisarustensa tapaan viettämässä synttäreitään näyttelyssä sunnuntaina. Herra on kerrassaan ihana, komea ja todellinen show-luonne, joka ei paljon vieraita ihmisiä tai tilanteita stressaa. Onni olikin sitten tuomari Malevitchin mieleen niin paljon, että voitti muut erittäin komeat, vanhemmat kastraattikollit sekä emonsa ja oli näin värinsä paras kastraatti. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Onni meni suoraan paneeliin, tuomari ei edes halunnut verrata sitä muihin kastraattikolleihin. Niinpä meillä oli sunnuntaina kaksi veljestä sekä vielä pikku Maisa paneelissa, huikeaa!

Näin reippaana Onni esittäytyi paneelissa. Kuva Pekka Savolainen.

Pellen huhtikuussa voittama BIS-pokaali vietiin näyttelyreissun jälkeen pojan mukana Mikkeliin, kun kerrankin oltiin autolla liikkeellä. Hienosti pokaali onkin palkintohyllyämme koristanut. Pokaaliriviin ei kuitenkaan jäänyt aukkoa, sillä Kukan hienot synttärisankarilapsoset ansaitsivat sunnuntaina Kukalle parhaan siitosnaaraan tittelin ja samalla uuden pokaalin hyllyämme koristamaan. Myös isäkissa Feliksellä oli näyttelyssä aihetta juhlaan, sillä Felis valmistui lauantaina Supreme Championiksi ja oli sunnuntaina paras siitosuros.

Näyttelyn jälkeen Kukka ja Armi palasivat reiluksi viikoksi kotiinsa Helsinkiin isäntänsä hoiviin, sillä pojat ja taustajoukot lähtevät ensi viikonloppuna Upsalaan kissanäyttely- ja kyläilymatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti