tiistai 30. toukokuuta 2017

I-pentueen synnytyskertomusMeillä on pitkästä aikaa pentuja kotona. Sijoituskissa Maisa muutti meille pääsiäisenä, ja Armi meni vaihto-oppilaaksi Maisan kotiin. Viikko väliaikaisen kodinvaihdon jälkeen kaivattu suunnitellun kotisynnytyksen hetki koitti. 24.4. Maisa oli aamuyöstä asti levoton, ja kolmen maissa iltapäivällä alkoi pentu pilkistellä. Pilkistelyksi se sitten jäikin, sillä pentu yritti syntyä häntä edellä. Kun Maisa oli puoli tuntia ponnisteltuaan onnistunut pusertamaan vain puoli häntää ulos, ja sekin pakeni aina takaisin, kotisynnytyksestä oli aika luopua ja lähteä eläinlääkäriin. Puoli neljältä maanantaina maaseudulla ei ole kaikkein helpointa saada akuuttiaikaa sektioon, mutta onneksi sellainen löytyi Lohjan Virkkalasta, vajaan puolen tunnin ajomatkan päästä. Eläinlääkäriin päästyämme virkeä vastasyntynyt pentu räpiköikin jo Maisan kuljetuskopassa, joten sektiota ei lopulta onneksi tarvittukaan. Maisa synnytti loput neljä pentua mallikkaasti eläinlääkärin, eläintenhoitajan ja kasvattajan vain katsellessa vieressä. Kaikki pennut ovat hopeatäplikkäitä Samu-isän tapaan. Syntymäpainot olivat pojilla 90, 85 ja 65 g ja tytöillä 90 ja 75 g. Maisa alkoi hoitaa pentuja tottuneella otteella, ja kaikki ovat kasvaneet hienosti ja tasaisesti.


Neljän viikon iässä pennut lähtivät pesästä tutkimaan ympäristöä ja aloittivat kiinteiden ruokien maistelut. Nyt viiden viikon iässä kaikki syövät jo hyvällä ruokahalulla märkäruokaa, opettelevat ansiokkaasti hiekkalaatikolla käymistä  ja ovat alkaneet laajentaa elinpiiriään takkahuoneesta koko taloon. Sohvakin on jo testattu, vaikka eniten nukutaan sen alla ja takana. Maisa ei ole tästä kovin harmissaan, sillä vihdoin sekin pääsee hyvällä syyllä pentupesästä ihmisten viereen sohvalle, sohvan alla kun on aikuiselle kissalle turhan ahdasta.


Our previous litters since the litter C have been born in foster homes, but, finally, we have kittens at home! Kukkatarhan I litter was born April 24th. Maisa gave birth to five ebony silver spotted kittens, three boys (90, 85, and 65 g) and two girls (85 and 75 g). Delivery of the first boy was hard because he tried to be born his tail first, and after almost an hour of pushing, we headed to a vet. The first kitten was, however, born in our car in front of the vet station. The four other kittens were born quite quickly at the vet's, without our interfering. Maisa has been taking care of the kittens well, and they have been growing steadily. At the age of four weeks, they started researching the room outside their nest, and at five weeks, they started wandering around the rest of our house. Toilet training and eating cat food has started promisingly. No need for TV, now, watching kittens play is more fun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti