sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

H-pennut rokotusiässä

H-pennut kävivät 8,5 viikon ikäisinä kissoihin erikoistuneen eläinlääkärin tarkastuksessa ja ensimmäisillä rokotuksillaan. Kanelitäplikkäät tytöt ovat edelleen todella samannäköiset, ei sentään siamilaiset, vaan ocicatilaiset kaksoset. Molemmat painoivat 1050 g. Toinen on värisävyltään hieman vaaleampi, mutta edelleen neitosten kanssa sai olla sekaantumisvaaran vuoksi tarkkana, että molemmat varmasti saivat rokotuksen kerran ja vain kerran. Suklaatyttö painoin 1030 g. Kaikki tytöt todettiin tutkimuksissa kaikinpuolin normaaleiksi ja hyvävointisiksi.

Kanelityttö tähyää leikkikaveria, jonka kimppuun hyökätä. / A cinnamon girl.

Lattarintaisen pojan kohtalo on meitä aiemmin vähän jännittänyt, mutta eläinlääkäri antoi meidän huokaista vihdoin helpotuksesta. Muuta vikaa pojassa ei todettu kuin kuopalla oleva rintalasta eturaajojen välissä. Eläinlääkäri arvioi, että pojalla on kaikki edellytykset viettää aivan tavallista kissan elämää, nyt kun kriittisimmät viikot ovat takana. Pikkupentuna vaarana on rintakehän litistyessä se, että keuhkoille ja sydämelle ei ole tarpeeksi tilaa, mutta kasvun myötä tila laajenee ja rintakin on hieman pyöristynyt.  Poika on alkanut nostaa massaansa hieman aiempaa rivakammin, nyt lukema oli 910 g. Poika on saanut kasvaa omaa tahtiaan ilman erityistä (muuta kuin ainakin kasvattajan henkistä) ylihuolehtimista ja paapomista. Se on todella reipas ja sosiaalinen, aivan mahtava lemmikkikissan alku. Poika etsiikin itselleen rakastavaa kotia, jossa sitä hellitään rakenteellisesta valuviasta huolimatta. Samoin toinen kanelitäplikäs tyttö on vielä uutta kotia vailla. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, pennut sirutetaan ja rokotetaan uudestaan neljän viikon päästä, jolloin ne ovat valmiita uusiin koteihinsa heinäkuun toisena viikonloppuna.

Pojan vauhtia ja leikkejä ei pikku rakennevika paljon hidasta. / A very playful young male.

The H litter visited a vet this week, at the age of 8,5 weeks. The cinnamon spotted girls both weighed 1050 g, the chocolate spotted girl 1030 g, and the chocolate spotted boy 910 g. In the vet's examination, everything was ok with the girls. The boy with a flat chest got also a very good prognosis. The vet said he will most probably lead a normal cat's life despite his congenital defect. His chest has become somewhat rounder as he has grown older, and the heart, lungs and other inner organs are no longer in such pressure as when he was a very young, small kitten. The boy has been growing without supportive vest or any special help in feeding. He is a lovely, social character, and I'm very happy he has survived.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti