tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kissanristiäiset x 2


Molemmat kevätpentueemme ovat saaneet viralliset nimensä.

H-pennuista suklaatäplikäs tyttö, Habenaria, jatkaa Kukkatarhan orkideaperinnettä, sillä siitä tulee toivottavasti vielä jossain vaiheessa uusi Kukkatarhan emo. Sisaruksista tuli Auran edellisen pentueen tapaan latinankielisiä kukkia, jotka lienevät kukkia harrastamattomillekin tuttuja. Kanelitäplikkäistä tytöistä tuli Hibiscus (kiinanruusu) ja Hyacinthus. Pojasta tuli Helianthus eli auringonkukka, koska valuviastaan ja alkuvaikeuksistaan huolimatta se on jotenkin aurinkoinen luonne.



I-pentujen nimet valittiin toisella Kukkatarhassa tyypillisesti käytössä olevalla taktiikalla: jos ei löydetä erityistä merkitystä olevia kasveja, niin mitä hassumpi nimi, sen parempi. I-kirjaimella alkavia orkideoja ei löytynyt, joten tytöistäkin tuli ihan vaan kasveja. Tytöt ovat Inula ja Imperata. Inula on voikukan tapainen pihakasvi ja Imperata on heinäkasvi, jonka nimi englanniksi on satin tail. Pojista tuli Impatiens, Ipomopsis ja Isoplexis. Impatiens oli ensi päivinään kovin äänekäs, jos sitä punnitsi tai tutki, vähän kärsimättömän oloinen, siitä nimi. Myöhemmin se ei vinkumista ole jatkanut, mutta olkoon nimi aivan ensi päivien erotuskeinon muistona. Ipomopsis on tummin pentu, jolla on pojista lyhin kuono. Ei sekään mikään mopsinkuonoinen ole, mutta jostain se nimi oli otettava. Isoplexis, se nyt oli meistä, no, ihan vaan hauska nimi pentueen isoimmalle pojalle.



The litter H was named after commonly known beautiful flowers, except the chocolate spotted girl, who is probably a new Kukkatarhan mom in the future, and was named after an orchid, Habenaria. The cinnamon spotted girls are called Hibiscus and Hyacinthus. The chocolate spotted boy is called Helianthus, sun flower, because he is such a sunny personality.

No orchids beginning with the letter I probably exist, so the girls in the litter I were named after common grasses. An orchid or a grass, quite the same category. :) The girls are called Inula and Imperata. Imperata is called Satin tail in English, and Inula is a large genus of common, yellow flowering plants. The boys are called Impatiens, Ipomopsis and Isoplexis. The scientific basis of their names is that they just sounded somewhat funny or special.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti