maanantai 16. marraskuuta 2009

Näyttelyreissulla Savossa

Sunnuntaina 15.11. kävimme kissojen kanssa ISROKin näyttelyssä Kuopion raviradalla. Näyttelypaikka oli mukavan väljä ja rauhallinen, kun kissoja oli siroteltu eri puolille katsomorakennusta. Lisäbonuksena kissojen lisäksi pääsi katselemaan myös radalla juosseita hevosia, mikä olikin erityisesti emännän mieleen.

Armi käyttäytyi näyttelyssä oikein mallikkaasti. Osa russeista oli aika känkkäränkkätuulella ja sähisi tai venkoili kehässä, mutta Armi vain hieman tärisi välillä jännityksestä, ei kuitenkaan yhtään yrittänytkään rettelöidä. Armi osallistui ensimmäistä kertaa kastraattiluokkaan tuloksena EX2. Puolalainen tuomari Irek Pruchniak ei arvostelun aikana puhunut juuri mitään, mutta onneksi sentään kirjoitti jotain. Tyyppi: "elegant body, ex muscular legs". Pää: "wedge shape, straight nose". Silmät: "open, green". Korvat: "medium, set well". Turkki: "short, dense, with slight silver sheer". Häntä: "ex length, tapering of tips". Kunto: "ex show condition". Yleisvaikutelma: "nice temperament".

Koska kissojemme arvostelu oli melkein samanaikaisesti, isäntäkin pääsi ensimmäistä kertaa esittelemään kissaa tuomarille, tuloksena Kukalle EX1. Kukalla oli myös puolalainen tuomari, Marek Chadaj, joka kirjoitti seuraavia arvioita. Tyyppi: "good harmony corps on proportionally legs". Pää: "correct profile with line forehead, good chin and cheekbones". Silmät: "open, good expression". Korvat: "ex placement". Turkki: "nice contrast color groundcolor and spotted". Häntä: "harmony and correct". Kunto: "v good". Yleisvaikutelma: "promissing kitten".

Viikonloppu ei ollut pelkkää näyttelyä, vaan ehdimme käydä myös vierailemassa kissojen isäntäväen maakuntakodeissa Mikkelissä ja Kuopiossa. Mikkelin-majoitus onkin kissoille jo ennestään tuttua, ja Armi pääsi taas lempipaikkaansa vintin kattotuolien päälle kiipeilemään ja juoksentelemaan ja treenaamaan lihaksikkaita jalkojaan. Kukka opetteli ulkoilua lumessa, mikä oli aluksi vähän kammottavaa, mutta onneksi lintulaudan touhun seuraaminen innosti enemmän kuin lumi pelotti. Kuopiossa kävimme katsastamassa isännän veljen kämpän ja yöpymässä äidin luona, joten kissoille riitti sielläkin paljon ihmeteltävää. Kun vielä paluumatkalla kävimme emännän veljen perheen luona leikityttämässä kissoja, kunnon kyläilykierros oli valmis. Onneksi pikku tyttösemme eivät tunnu uusia paikkoja kovin paljon jännittävän, niin tulee kissareissujen varjolla vähän sukuloituakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti