torstai 30. kesäkuuta 2011

Armin kuulumisia

Pentujuttujen väliin kerrotaan vähän Arminkin kuulumisista. Armi on ollut maalla mielissään, täällä kun saa ulkoilla, ja kaiken lisäksi säätkin ovat suosineet. Mikäpä olisi lämpöhakuiselle kissalle mieluisampaa auringossa ulkoilun jälkeen kuin käpertyä auringon kuumentamaan emännän sänkyyn. Samalla sinne voi vaikka kantaa pari lintu- tai oravakirppua, joita on turkkiin tarttunut lintulautojen liepeillä luuhatessa. Ne eivät onneksi kissassa tai ihmisessäkään viihdy, vaikka niitä kissat ja koirat joskus sisälle raahaavat.


Tänään Armilla ei ollut ihan niin mukava päivä, se joutui nimittäin käymään hammaslääkärissä. Tyttösen syöminen on käynyt vähän hitaammaksi ja sitkeät, kuivatut lihanpalat, joita kissat saavat temppujen tekemisestä, eivät ole oikein enää Armille kelvanneet. Vilkaisu suuhun paljasti, että siellähän on hammaskiveä ja ientulehdusta, joten eikun eläinlääkärille hammashuoltoon. Eläinlääkäri kertoi, että Armilla tosiaan oli hammaskiveä ja vähän alaposkihampaissa kissoille tyypillistä ienhyperplasiaa, mutta hampaat olivat kuitenkin hyvässä kunnossa, kun hammaskivi poistettiin.

Armi oli toimenpiteen jälkeen aika tokkurainen ja käveli hassusti horjuen, kun jalat menivät vähän ristiin. Syöminen kuitenkin on jo maistunut ja muutenkin kissa pyrkisi uloskin, jonne se ei tänään tietenkään pääse, ettei vähän haparoiva käynti pudottaisi sitä kiipeilypaikoilta. Meillä on laistettu kissojen hampaiden harjauksesta, mutta yritetään nyt parantaa tapojamme, jottei ihan heti tarvitsisi operaatiota uusia.

2 kommenttia:

  1. Miten Armi on suhtaunut pikkuisiin? Pakoileeko vai onko ryhtynyt äidiksi?

    VastaaPoista
  2. Armi asustaa enimmäkseen yläkerrassa omasta tahdostaan ja Kukka pentuineen alakerrassa, joten kovin paljon ne eivät kohtaa, Armi on näin valinnut. Muutaman kerran se on käynyt pentuja kauempaa katsomassa vaatehuoneessa, mutta yleensä kääntyy heti pois. Jos jompi kumpi kissoista silloin murisee tai sähisee, niin se on Armi eikä Kukka, joka ei pennuistaan onneksi rähise, vaikka erinomaisesti niistä huolehtiikin. Saa nähdä, mitä tapahtuu, kun pennut lähtevät pesästä liikkeelle, mutta rauhaa rakastavana kissana Armi varmaan silloinkin lähinnä yrittää pysyä poissa tieltä. Täällä maalla se onkin helppoa, kun on niin paljon tilaa.

    VastaaPoista