lauantai 9. heinäkuuta 2011

Pennut 4 viikkoa

Lapsukaiset täyttivät eilen 4 viikkoa. Viime päivien kehitys on ollut huimaa. Vielä torstaina pennut asuivat vaatehuoneessa pahvilaatikkopesässä, mutta perjantaiaamuna Bombax pääsi korotetun reunankin yli laatikosta pois. Edessä oli siis muutto, jotta pennut eivät katoa vaatehuoneen hämyisiin pikku sokkeloihin. Uudeksi majapaikaksi tuli saunan tilava pesuhuone, jossa pennut saivat alkunsa ja jossa Kukka joitakin kiimojaan on viettänyt. Kukan mielestä paikka oli aivan sopiva, se ei enää ole yrittänyt kuskata pentuja minnekään ja on muutenkin ihan rauhallinen mamma. Pennutkin tykkäävät, kun saavat juoksennella vapaammin. (Ihmisillä voi olla vaikeampaa, tilassa kun on talon ainoa suihku, jota ei nyt siis voi käyttää....)

Bellium ja Borago painivat.

Pennut saivat uuteen huoneeseensa raapimapuun, joka hankittiin pari viikkoa sitten. Emo on jo näyttänyt, kuinka sitä raavitaan, jo on joku pikkuinen jo käynyt vähän kiipeilemässäkin. Muutenkin pennut yrittävät kiipeillä kovasti, niin sturdin seiniä, saunan jakkaraa kuin ihmisten jalkojakin pitkin. Hyvin seurallisia pikkuiset ovat, aina kun ihminen menee huoneeseen, vastassa on liuta pentuja, ellei niillä ole nukkuma-aika. Kovasti ne myös kiipeilevät syliin, varsinkin Bombax ja Borago.


Mamman maito on vielä parasta evästä.


Eilen illalla pennuilla oli tilaisuus maistaa ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa. Bombax ja Bellium olivat ensimmäisinä maistelemassa emolle tarkoitettua Schesirin penturuokaa, makuna tonnikala. Oikeastaan pennuille piti tarjota samaista kanaruokaa, mutta emo hyökkäsi heti kanan kimppuun ja pari pentua tonnikalan. Myös Buxus tuli ruokaa maistelemaan. Myöhemmin illalla tarjolla oli Animondan pentupateeta, joka kelpasi myös Brassavolalle ja hiukan Boragollekin. Tänä aamuna Bombax ja Bellium maistelivat Hill'sin i/d:tä. Päivällä pilkoimme pakastimeen raakoja, jauhettuja broilerin osia, ja rustot ja luut sisältävä jauheliha maistui kaikille muille paitsi Bombaxille. Mamman tissi on kuitenkin vielä pentujen pääruoka, mutta kivasti on alkanut muitten ruokienkin kokeilu. Kukalla on ollut pennuissa kova syöttäminen, mutta hyvin se on homman hoitanut, sillä kaikkien painot ovat nousseet keskimäärin yli 10 g päivässä. Kukka itse on viime päivinä joutunut syömään valtavasti, päivän ruokamäärä on ollut jopa kilon luokkaa! Ymmärtäähän sen, että emon on syötävä paljon, kun pentujen paino on noussut yhteensä noin 100 g päivässä ja eiliseen asti kaikki energia on tullut maidosta, ja pennut liikkuvat kuitenkin jo aika paljon.

Kukka pesee Brassiaa ja Brassavola on menossa mamman luo yli hiekkalaatikon.

Kukka on vielä toistaiseksi ainakin tänään hoidellut pentujensa vessa-asioita, mutta emon pesupalvelu loppunee pian, kun kiinteitä ruokia on jo aloiteltu. Brassia, ainoa, joka ei ole juurikaan muuta edes syönyt kuin emon maitoa, kävi hienosti pennuista ensimmäisenä hiekkalaatikolla tänä aamuna. Toinenkin pikku pissipaakku päivän aikana hiekkikseen tuli, tekijä oli kuulemma joku suklaista. Toivotaan, että muutkin ymmärtävät hiekkisten merkityksen pian.

1 kommentti:

  1. Suloisia! Miulla menee paljon aikaa näiden katselmiseen. Ja kyllä, joku suklaista kävi hienosti hiekkalaatikossa, näin kamerasta tapahtuman.

    VastaaPoista