torstai 4. elokuuta 2011

Rähinää, luopumisen tuskaa ja uusia koteja

Kuvissa pennut näyttävät isommilta kuin ne oikeasti ovat.

Armi ei ole oppinut hyväksymään pentuja, vaikka niin toivoimme. Maalla isossa talossa yhteiselo sujui hyvin, mutta kaupungissa Armi ei oikein saa olla rauhassa pennuilta. Eilisaamuna kissojen välit kiristyivät entisestään. Armin käydessä hiekkalaatikolla pentu yritti tunkea sinne samaan aikaan, mihin Armi hermostui, sähähti ja huitaisi pentua tassullaan. Lähellä ollut Kukka ei suvainnut pentunsa kohtelua ja yritti käydä Armin kimppuun. Onneksi varsinaista tappelua ei päässyt syntymään, vaan Armi saatiin siirrettyä omaan rauhaansa toiseen huoneeseen. Eilen illalla Armi halusi vähän hiippailla muuallakin talossa ja parvekkeella, mikä sujui murinoita ja sähinöitä lukuunottamatta onneksi ihan hyvin. Tähän asti meillä olikin selvitty pelkällä Armin sähinällä ja murinalla, jota pennut eivät näytä pelkäävän, mutta enää ei oteta enempää tappeluriskiä. Armi saa siis muuttaa perjantaina takaisin maalle odottelemaan pentujen kasvua.

Armi ja Topi eivät olleet parhaita kavereita, mutta oppivat sietämään toisiaan ja elelemään rauhanomaisesti rinnakkain, joskus jopa ihan oikeasti rinnakkain.

Maalla onkin eletty surullisia päiviä, sillä Topi-villakoira piti lopettaa maanantaina 14 v 9 kk iässä, kun sen jalat eivät enää kunnolla kantaneet. Olihan se muutenkin jo lähes kuuro ja sokea, refluksitauti yskitti sitä välillä kovasti, munuaisarvot olivat koholla ja koira vaati viime aikoina paljon hoivaa. Kevään aikana Topi alkoi mennä hiljalleen huonompaan kuntoon ja tiedossa oli, että viimeiset viikot alkoivat olla käsillä, mutta rakkaan lemmikin lopetuspäätös oli silti vaikea. Topi oli hyvä koira, jonka oli nyt aika päästä vaivoistaan, vaikka ihmiset sitä jäivätkin kaipaamaan.


Näillä näkymin pennuista yksi muuttaa syksyllä maalle Mikkeliin täyttämään talon lemmikin paikkaa. Valinta tehtäneen Bombaxin ja Boragon välillä, mutta helppoa se ei ole, sillä molemmilla on omat kannattajansa. Tytöt ovat menossa sijoituskissoiksi, toisen koti on jo varmistunut Espoosta ja toista tullaan ensi viikolla katsomaan. Buxus on saamassa uuden kodin Pohjois-Karjalasta. Ihana, silkkiturkkinen Bellium on vielä rakastavaa kotia vailla, joten kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti