tiistai 27. lokakuuta 2009

Kissaverkosta oravapyydys

Harmiksemme kissoilla loistavasti toimiva parvekeverkko on osoittautunut ikäväksi oravapyydykseksi. Pyytämättä ja yllättäen saatu oravasaalis on tähän mennessä ollut kolme kuollutta ja kaksi selviytyjää. Tänä aamuna, kun kissat olivat pääsemässä parvekkeelle, parvekeverkko heilui hurjasti ja nurkasta löytyi orava sotkeutuneena verkkoon. Oravaa irrotettiin melkein vartti puremia väistellen ja irtosihan se hengissä ja ulkoisesti hyväkuntoisen näköisenä, mutta kun se laskettiin vapaaksi, se hyppäsi parvekkeen reunalta puuhun ja jäi retkottamaan sinne elottoman näköisenä. Liekö raukka saanut sydärin kovista koettelemuksistaan.

Aluksi taktiikkana oli kiinnittää verkko niin tiukasti joka puolelta, etteivät siitä oravat, kissat tai muut eläimet pääse kulkemaan, mutta jostain oravia silti parvekkeelle pääsi. Pari päivää sitten yläosat avattiin oravien juoksureittejä varten, mutta tänä aamuna kolmas orava koki silti karun kohtalonsa.

Kissat ovat parvekeulkoilusta innoissaan, mutta jos oravauhreja yhä tulee, täytyy miettiä kissojen ulkoilulle uusia vaihtoehtoja. Kuvassa pienet saalistajamme seuraavat oravanpelastusoperaatiota sisältä käsin.

1 kommentti:

  1. Verkon yläosien avaaminen oravien juoksureitiksi tuntuu auttaneen, sillä iloksemme kuukauteen ei ole tullut uutta oravasaalista. Oravia on kuitenkin pihalla ja ikkunalaudoilla nähty, joten onneksi emme eliminoineet kaikkia seudun pörröhäntiä.

    Kissat viihtyvät edelleen loistavasti parvekkeella, usein montakin kertaa päivässä. Saa nähdä, miten ilmojen kylmetessä käy.

    VastaaPoista