sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Ulkoilua ja uusia kokemuksia

Kissatyttöjen reviiri laajentui ja monipuolistui tällä viikolla parvekkeen mitalla, kun saimme ripustettua Zooplussalta tilatun kissaverkon. Kissat ovat olleet mielissään uudesta ulkoilumahdollisuudestaan, ja parvekkeella on käyty päivittäin, yleensä useammankin kerran. Armi tuli aluksi aika nopeasti sisälle, mutta tänä aamuna se olisi viihtynyt vesisateesta huolimatta vaikka kuinka pitkään kaupunkia katselemassa. Armi tykkää erityisen paljon lämpimästä, joten saa nähdä, miten hyvin se viihtyy ulkona talvipakkasilla - vai olisiko se ehkä ääri-ilmiöistä tykkäävä extreme-eläin. Toistaiseksi olemme huomanneet, että Armi tykkää loikoilla lämmitetyn saunan lauteilla ja ihmisten peittojen alla, ja kesällä se viihtyi maalla tuntikausia avovintillä, jossa oli yli 40 astetta lämmintä.

Parvekkeelle on tuotu haapa kiipeilypuuksi, mutta ainakaan vielä kissat eivät ole tajunneet yrittää puuta pitkin kiivetä, ehkä niillä on ollut muutenkin tarpeeksi ihmeteltävää ulkoilman ääni- ja hajumaailmassa. Ihmisten kannalta verkko on ainakin näin vihertävään aikaan yllättävän huomaamaton, vaikka aluksi pelkäsimme vähän "vankilaefektiä", kun olohuoneen isoin ikkuna tuli samalla peitettyä verkolla.

Kukka on yrittänyt opetella myös valjaissa ulkoilua, vaikka vieläkin valjaat tuntuvat siitä omituisilta. Kukka kävi emäntänsä kanssa pari viikkoa sitten tutustumassa maalaiselämään emännän vanhempien kotona. Maalla sai juosta vapaana aidatulla, isolla pihalla, ja sekös oli Kukan mieleen - heti kun valjaat otettiin pois. Valjaissa Kukka vain seisoi vinkumassa siinä, mihin sen oli jättänyt, mutta heti kun ne otettiin pois, kissaan tuli vauhtia. Kukka kiipeili erityisen mielissään pihan omenapuihin, tosin onneksi vain niin korkealle, että pystyi hyppäämään helposti alas, sillä Kukka ei ole vielä oppinut kiipeämään runkoa pitkin kuin ylöspäin.

Meillä on kotona kiipeilypuuna lattiasta kattoon ylettyvä koivun runko, jota pitkin Armi osaa jo kiivetä sekä ylös että alas. Puu on vielä vähän keskeneräinen, koska siinä on vasta yksi taso, joten Kukka joutuu vielä katselemaan harmissaan, kun Armi kiipeilee puuta pitkin kirjahyllyyn. Kiipeäminen tuntuu kuitenkin kiinnostavan pikkukissaa sen verran, että eiköhän se pian jo seuraa isompaansa. Sitä paitsi, kissat ovat jo keksineet, että hyllyn päälle pääsee myös hyppäämällä telkkarin päälle ja kiipeämällä pitkin hyllytasoja, joten välillä täällä on jo nyt hurjat kirjahyllyrallit. Kirjojen sijoittelussa hyllyyn saa olla tarkkana, ettei kovin paljon tavaraa lentelisi rallin tiimellyksessä alas.

Kukka tutustui maaseuturetkellä myös bussimatkailuun. Menomatkalla kanssamatkustajien hermot saattoivat joskus olla vähän koetuksella, sillä Kukka kertoi välillä melko kovaäänisesti, miten tylsää matkustus sen mielestä oli. Muuten matka sujui kuitenkin oikein mallikkaasti. Paluumatkalla pikkuinen oli maalaiselämän pyörteistä niin väsynyt, että se nukkui koko kolmen tunnin matkan emännän sylissä ihan hiljaa. Toimintaa maalla riittikin, sillä siellä piti varoa haukkuvaa ja hyppivää Topi-koiraa, mutta silti kuljeskella rohkeasti ympäri taloa tutkimassa paikkoja ja ihmisiä. Leikittäjiäkin oli jonoksi asti, kun emännän veljentyttäret olivat käymässä, ja siitäkös sekä lapset että kissa nauttivat.

Kukan uudet kokemukset jatkuvat taas viimeistään ensi sunnuntaina 11.10. kun se osallistuu ensimmäiseen näyttelyynsä Kirkkonummella. Armi pitää vielä vähän näyttelytaukoa, mutta molemmat kissat ovat tavattavissa Suomen Venäjänsiniset ry:n esittelynäyttelyssä Kilon VPK-talolla lauantaina 17.10. Ja saa niitä tulla katsomaan tänne meillekin milloin vaan kun olemme kotona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti