keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Viikonlopun vauhdit ja vaaralliset tilanteet

Olimme lauantaina esittelemässä ja ihastelemassa kissoja Venäjänsiniset ry:n esittelynäyttelyssä. Armia näyttelytouhu vähän hirvitti, mutta Kukka oli esittelyissä tavalliseen tapaansa hyvin kiltisti, vaikka olikin kiimassa. Kokeilimmepa Kukan kanssa agilityäkin, tosin heikohkolla menestyksellä. Kotona pikkukissa hyppii ja ryömii lelun perässä vaikka mihin, mutta muitten kissojen tuoksut kiinnostivat nyt enemmän kuin nopea esteistä selviytyminen. Ensi kerralla lienee myös syytä ottaa houkuttimeksi jotain muuta kuin pelkkä lelu, ehkä syöppöömme tehoaisi paremmin ruokapalan kutsu. Esittelynäytttely oli ainakin meidän ihmisten mielestä todella mukava kokemus. Paikalla oli sopivasti ihmisiä ja kissoja ja tavallisista näyttelyistä poiketen kotiinkin pääsi lähtemään hyvissä ajoin. Tosin emme matkustaneet kotiin suoraan, vaan Mikkelin kautta.

Mikkelissä meitä odotti sunnuntaina pienet sukujuhlat emännän vanhempien luona. Kissat oli suljettu takkahuoneeseen pois juhla-alueelta, mutta monet vieraat kävivät kuitenkin pieniä perheenlisäyksiämme silittelemässä ja ihailemassa. Armi oli vähän stressaantunut näyttelystä ja reissaamisesta eikä halunnut Kukkaa lähelleen, mutta ihmisille känkkäränkkämme sentään oli ystävällinen, joskin hieman varautunut. Oikean kissan tapaan Armi viihtyi parhaiten uunin päällä, jossa sai lämmön lisäksi olla rauhassa pikkukissalta ja pienimmiltä lapsilta. Kukka taas jaksoi nauttia rapsutuksista ja lapsivieraiden kanssa leikkimisestä. Tosin viimein nähtiin sekin, että Kukkakin väsyi totaalisesti leikkimiseen ja piiloutui lopulta laatikkoon sängyn alle, kun lapset kävivät liian hurjiksi.

Yöllä maalla oli satanut lunta, johon kissat saivat myös syksyn ensikosketuksensa. Armi kipitti ulos rappusille tyytyväisenä, mutta kääntyikin salamannopeasti takaisin, kun etutassut upposivat lumeen. Armin mielestä saisi varmaan olla aina kesä, lämmin ja kärpäsiä (vaikka onneksi niitä riittää maalla vähän myös talvella - ja ihmisten onneksi kissat ovat mestareita kärpästen eliminoinnissa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti