maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäislomailua

Kissat pääsivät pääsiäisenä ulkoilun makuun maalla. Sää oli plussan puolella eli riittävän lämmin, ja lumikin oli paikoitellen sopivasti sulanut. Vähäinen vesisade ei haitannut liikaa, kun muisti pysytellä rappujen tai räystäitten alla. Pikku kuraisuus ei ollut riittävä este, kun jalkoja muisti välillä ravistella kuivaksi. Linnut pysyttelivät harmillisesti lumialueiden takana, joten toistaiseksi piti tyytyä vain katselemaan pienten paistien lentoa.


Virpomisvitsat olivat niin kiinnostavia, että Armi onnistui kaatamaan painavan maljakon, jossa niitä pidettiin. Seuraavana iltana Kukka puolestaan oppi avaamaan vaatehuoneen oven, jotta pääsi uusiin höyhenleluihin käsiksi. Kukka onnistui irrottamaan kolmen höyhenen nipun vitsasta, ja kylläpä se näyttikin tyytyväiseltä niitä kanniskellessaan. Ensi vuonna täytynee olla kotona palmusunnuntaina ja toivottaa kissanlelujen tuojat tervetulleiksi meille kotiinkin.

Topi sai välillä Kukalta kynttä ja katsoikin viisaammaksi vähän karttaa kirjavaa pienpetoa. Armin kanssa ongelmia ei synny, kun kumpikaan ei vaikuta olevan toisesta kiinnostunut. Armi on vihdoin oppinut ottamaan rennosti myös alakerrassa, jossa se uskaltaa nykyään nukkua muuallakin kuin uunin pankolla. Ulkoilun lisäksi parasta maalla lienee se, että siellä on kunnolla tilaa revittää. Ennen matot ravasi kasaan Topi, nykyään sen tekee Kukka.

Sunnuntaina kissat pääsivät tutustumaan emännän veljen perheen uuteen tulokkaaseen, pikkuiseen Vilma-burmaan. Kukkaa kaveri kiinnosti kovasti, mutta sen verran omituisesti se äänteli ja sähisi, ettei sen kanssa vielä uskaltanut leikkiä. Armia sen sijaan ei olisi voinut vieras kissa vähempää kiinnostaa, pikku tirriäinen kun ei - ainakaan vielä - päässyt Armin pankolle kiipeämään.

1 kommentti: