sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Superihana väri, mutta vähän keskenkasvuinen

Kukka osallistui viikonloppuna Messukeskuksessa RUROKin järjestämään PetExpo-kissanäyttelyyn. Messukeskuksessa oli samaan aikaan myös pienoismalleja ja radio-ohjattavia härpäkkeitä esittelevä ModelExpo sekä lapsimessut, joten väkeä paikalla riitti. Isännällekin oli kerrankin tekemistä koko näyttelyn ajaksi, kun ModelExpossa pääsi katselemaan rc-lennokkeja ja muita tekniikan ihmeitä.

Kukka otti näyttelyreissun rauhallisesti, väenpaljoudesta turhia stressaamatta. Pöydällä esiintyminen sujuu nykyään oikein mallikkaasti, mutta sylissä tuomarointia odotellessa pitää välillä vähän mouruta emännälle. Kukka sai kaksi sertiä Champion-luokassa, joten kotimaan näyttelyt on toistaiseksi kierretty. Seuraavaksi Kukan ohjelmassa onkin näyttely Latvian Cesiksessä kesäkuussa. Jospa se ehtisi siihen mennessä vähän kasvaakin.

Tuomarit pitivät jälleen Kukasta, mutta vähän keskenkasvuinenhan se vielä on, etenkin pään pitäisi vielä kehittyä. Lauantaina Kukka oli tuomarin mielestä väriryhmänsä parhaan värinen ja kontrastinen, ja sunnuntainakin tuli kovasti kehuja väristä. Islannin tuhka oli vaikuttanut kissanäyttelyn tuomareihinkin, joten meillä oli sunnuntaina sama tuomari kuin Turussa kuukausi aiemmin. Se harmitti vähän siinä mielessä, että olisi ollut kiva kuulla välillä jonkun muunkin tuomarin arvostelut. Miinusta järjestäjille tuli myös ruusukkeiden koosta, ne kun olivat ihan säälittävän pienet. ;)

Pekka Savolainen otti kuvan Kukasta lauantailta (http://pekkasavolainen.galleria.fi/kuvat/). Ilme on aika jännä. Ei taida emäntä arvatakaan, miten se kissa ilveilee silloin kun emäntä ei huomaa...


Lauantain 24.4. arvostelut, tuomari Arja Martikainen:
Tyyppi: "Hyvät mittasuhteet, hieman pyöreä :), ex lihaksisto, ex rintakehä"
Pää: "naisellinen, hieman litteä otsa, vahva leveä nenä, kuono-osa kohtuullinen"
Silmät: "hyvä koko ja muoto, kaunis väri"
Korvat: "ex muoto, koko ja sijainti"
Turkki: "SUPER kaunis väri, ex kuvio, ex laatu"
Häntä: "ex muoto, pituus hyvä"
Kunto: "ex"
Yleisvaikutelma: "kaunis nuori naaras"
Arvostelutulos: EX1 CACIB

Sunnuntain 25.4. arvostelut, tuomari Carin Sahlberg:
Tyyppi: elegantti naaras, silti lihaksia ja erinom luusto"
Pää: "kiilan muoto, hieman suora profiili, hyvä leuka ja kuono-osa"
Silmät: "erinom muoto, hyvä väri"
Korvat: "erinom muoto, hieman korkealla"
Turkki: "erittäin lyhyt, vartalonmyötäinen, erinom kuviot ja kontrasti, lämmin pohjaväri"
Häntä: "erinom muoto & pituus"
Kunto: "erinom"
Yleisvaikutelma: "kaunis nuori naaras"
Arvostelutulos: EX1 CACIB

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti