keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Valjaskausi avattu

Kevään lämpimät säät ovat sulattaneet pihamme nopeasti, joten tänään päästiin kevään ensimmäiselle valjasulkoilulle. Armin kanilta perimät valjaat ovat jääneet talven aikana melkein pieniksi, joten molemmat saivat käydä ulkona erikseen Kukan hienoissa nahkavaljaissa.

Kukka toimi kuten viime syksynä, eli lähinnä seisoi paikoillaan. Ellemme olisi ulkoilleet maalla pääsiäisenä ilman valjaita, voisi kuvitella, etteivät kissamme osaa ulkona juostakaan. Mutta ei, valjaista liikkumattomuudessa on selkeästi kyse. Osittain ehkä myös ohi ajavista autoista ja liikenteen metelistä, joita ei maalla ole. Kukka malttoi kuitenkin olla ulkona maisemia katselemassa vartin ennen kuin sai liikuttua noin 5 metrin matkan ovelle. Toki se sai vähän katsella tiluksia sylistäkin, kun ei vapaaehtoisesti itse kävellyt.


Armi ulkoili pihalla viime kesänä useastikin, mutta nyt, monen kuukauden tauon jälkeen, sitä vähän hirvitti. Armilla oli hieno maataviistävä tyyli, mutta se sentään käveli jonkin verran edestakaisin. Sille riitti viiden minuutin ulkoilu, mutta alku sekin. Ostoslistalle pitää laittaa toiset valjaat ja askartelulistalle toinen talutusremmi.

Kuvat on otettu maalta pääsiäisenä, niissä molemmat näyttävät reippaammilta ja innokkaimmilta kuin tänään pihalla.

1 kommentti:

  1. Huikean kauniita ulkoilukuvia Armista ja Kukasta. Armilla on todella kaunis ilme (kasvattajan puolueellinen mielipide kenties?)!

    VastaaPoista