tiistai 20. huhtikuuta 2010

Rahan menoa ja ulkoilua

Loppuviikosta tuli postissa kissojen rabiesvasta-ainetestien tulokset. Onneksi molemmilla vasta-aineita oli riittävästi, sillä yhden kissan näytteen analyysi maksoi 81,48 euroa plus eläinlääkärikulut. Kunhan Kukka toukokuussa saa uusintarokotteet, kissoille tehdään passit ja niillä saa sitten matkustella jopa rabiesvapaassa Ruotsissa, kunhan muistaa pitää rokotteet voimassa.

Kissojen aiheuttamat kulut kasvoivat myös kahdella syvällä lautasella, kun Armi päätti laittaa hellan levyn päälle ja siinä olleet puurolautaset pamahtivat rikki. Liedessä on kyllä lapsilukko, mutta se ei toimi tietenkään silloin, kun toisella levyllä on puuro kypsymässä. Muutenkin kissat tuntuvat saavan lapsilukon helpostikin pois päältä, jos sattuvat vahingossa sillä nappulalla pitempään seisomaan. Kissat lienevät lapsilukkoasioissa osaavampia kuin lapset ja monet aikuiset. :)


Kukka kävi emäntänsä kanssa bussilla Mikkelissä viikonloppuna. Lauantaina aamupäivällä oli mukavan lämmin auringonpaiste, ja Kukka pääsi pihalle pyydystämään ötököitä. Sunnuntaina satoi räntää ja oli tuulista, mutta pikkukissa halusi silti lähteä emännän kanssa kävelylle. Se käveli pellolla ja tutustui pihapiiriin ja varastorakennuksiin kuin koira: juoksi emännän perässä minne tämä menikin, tuli luokse kutsuttaessa ja lisäksi piti koko ajan kontaktia vinkumalla. Ei ehkä kovin tehokasta myyränpyyntiä ajatellen, mutta ehkä luonto opettaa senkin homman jossain vaiheessa. Valjaissa Kukka ei suostu edelleenkään liikkumaan, mutta ilman valjaita sitä on mukava ulkoiluttaa maalla, kun ei tarvitse pelätä autoja tai muita vaaroja. Helsingissä täytyy olla enemmän sisätiloissa tai pelkästään parvekkeella, ellei valjastelu ala jossain vaiheessa sujua vähän paremmin.

2 kommenttia:

  1. Hui, onneksi ei Armi saanut tulipaloa aikaiseksi!

    VastaaPoista
  2. Onneksi kyseessä tosiaan oli vain kaksi lautasta. Nyt yritämme olla entistä tarkempia siinä, ettei levyille laiteta edes hetkeksi muuta kuin kattiloita.

    VastaaPoista