sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Takaisin Helsingissä


Kissat ovat palanneet lähes viiden viikon maalaiskomennukselta Helsinkiin. Maalla oli niin mukavaa, että Helsingissä on kerätty pari päivää voimia pääosin nukkumalla. Eikä ihme, sillä niin paljon touhua kissoilla maalla olikin. Ulkona oli niin lämmintä, että siellä piti köpötellä koko ajan. Välillä toki käytiin sisällä pikaisilla torkuilla, mutta heti kun joku ihminen meni ovea kohti, ainakin toinen kissa seurasi perässä. Onneksi ulkona oli ihmisillekin ihana ilma ja paljon puuhasteltavaa.

Armi kunnostautui lopulta myyräkissana, mitä olikin kauan odotettu. Alkuun homma näytti epätoivoiselta, kun kissat lähinnä läpsivät ja kantoivat jyrsijää suussaan, mutta eivät saaneet siltä henkeä pois. Lopulta pihalle alkoi kuitenkin ilmestyä kuolleita, lämpimiä myyriä, kun Armi oli ulkona. Puutarhassa vilistävien myyrien kanssa taistellut majapaikan isäntäväki oli siis Armiin tyytyväinen. Kukkaan ei oltu ihan niin tyytyväisiä, sillä se yritti pyydystää jyrsijöiden sijaan ennemminkin sisi- ja vesiliskoja. Onneksi sillä oli niitäkin kohtaan niin hellät otteet, että pienet matelijat saatiin yleensä pelastettua ilman katkenneitä häntiä tai muita ulkoisia vammoja. Taisi Kukalla olla mielessä pennun hellä kanniskelu, kun otteet olivat niin varovaiset, vaikka täpläkissallamme onkin valtava puruvoima, kun se niin tahtoo. (Puruvoima on selvinnyt vahingossa, kun Kukka on tarttunut epähuomiossa sormeen ruokapalan sijasta, muuten se ei toki ole ikinä ihmistä purrut tai edes yrittänyt.)

Armilla on nyt metsästysretkien tuloksena todella komeat lihakset. Painoa lähti maalla 100 g, mutta kissa näyttää nyt paljon lihaksikkaammalta kuin talven jälkeen. Armin paino on nyt 3,9 kg, mikä on sille varmaankin oikein hyvä. Russinaaraaksi Armi tuntuu olevan aika reilun kokoinen, mutta kuitenkin siro eikä mikään pullero. Meidän kissoista Armi on selvästi isompi, jos kissat ovat vierekkäin. Hassua sikäli, että kun kissaa hankimme, halusimme pienehkön kissan, ja venäjänsinisiä kuvattiin pieniksi/keskisuuriksi. Ocien sen sijaan pitäisi olla melko suuria kissoja, mutta Kukka on Armia pienempi, vaikkakin vahvemman oloinen. Molemmat ovat tietysti meidän omistajien mielestä juuri oikean kokoisia. Kukalle alkoi maalla taas ruoka maistua ja neiti sai painoa lisää jopa 300 g. Kukka olikin vähän alipainoinen ruipelo pennutuksen jälkeen, mutta on nyt oikein hyvässä kunnossa, painoa on vajaat 3,8 kg.

Vappuhulina ei kissoihin juurikaan tarttunut, kuten kuvista näkyy...

1 kommentti:

  1. Vau, myyräkissa Armi :) Armin koosta vielä sen verran, että Wolga-emolta tulee tuota suurta kokoa kropan ja raajojen pituudessa. Juuri niin kuin pitääkin. Russeissa valitettavasti kropan pituus on jenkkituontien myötä hakusessa :) Olkaahan siis tyytyväisiä! Hih!

    VastaaPoista