lauantai 13. lokakuuta 2012

C-pentueen ekat päivät

Vastasyntyneet suklaapallot.
Newborn chocolate balls.

Ellin pennut syntyivät sunnuntaina 7.10. Ellin emäntä soitti vähän ennen klo 11 aamulla, että tulevan emon käytös oli muuttunut, kissa oli tullut yhtäkkiä levottomaksi. Niinpä lähdin kiireellä kohti Leppävaaraa. Tositoimia saatiin kuitenkin vielä jokunen tunti odotella. Elli ei hyväksynyt olohuoneessa ollutta pentupesää, vaan yritti kaverinsa Ossin avustuksella väkisin makuuhuoneeseen, minne pentupesäkin pian siirrettiin, nukkuuhan Elli siellä muutenkin yönsä. Pentupesäkään ei oikein olisi kelvannut, vaan tyttönen hyppäsi koko ajan sänkyyn ja yritti kaivaa pesäänsä sinne. Lopulta, kun synnytys alkoi, Elli siirrettiin varovasti pentupesään, jossa se sitten synnyttikin ilman pois pyrkimistä. Ponnistelu alkoi kolmen aikaan ja ensimmäinen pentu syntyi 15.22. Elli oli alkuun tulokkaasta vähän hämmentynyt, mutta pesi sen hyvin ja alkoi ruokkia, kunnes puolen tunnin kuluttua tapahtui lisää. Toisen ja kolmannen pennun syntymän välillä oli vain muutama minuutti, ja Elli oli vielä hämmentyneempi: pitääkö nämä kaikki hoitaa. Pentuja syntyi vielä kolme lisää, kuudes eli viimeinen syntyi 17.34. Joka toinen oli tyttö ja joka toinen poika, kaikki suklaatäplikkäitä.

Märkä vastasyntynyt tietää, mihin kuuluu ryömiä.
Wet newborn already knows where to crawl.

Siinä olikin vähän miettimistä, mistä erottaa kuusi pientä suklaatäplää. Pojat erottuivat helposti, sillä keskimmäinen oli väriltään punertava ja hyvin pieni, syntyessään vain 75 g, ensimmäinen oli muita vaaleampi ja viimeinen poika taas muita isompi, 106 g. Tytöistä yksi on pienempitäpläinen ja vaalea, mutta kahden samankokoisen tummemman tytön välillä olikin aikamoinen pohdinta, kuinka ne erottaa, kun pennut olivat jo kuivia eikä märkyysastetta voinut käyttää kriteerinä. Tarkan tutkimisen jälkeen havaitsimme, että toisella oli vähän paksummat poskijuovat ja tummempi niska. Nyt jo tunnistaminenkin siis sujuu, ainakin kun ensin tarkistaa hännän alta, kumpaan kolmikkoon pentu kuuluu.

Sama nisä, paras nisä.
All around the same nipple.

Elli oli raskautensa pari viimeistä viikkoa tyytymättömän oloinen, kävi öisinkin valittamassa emännälleen ja yleisilmekin oli jotenkin hapan. Sen sijaan synnytyksen jälkeen Elli on ollut hyvin seesteisen ja tyytyväisen näköinen. Pentujaan se hoitaa esimerkillisesti, pienestäkin vikinästä emo menee katsomaan, mikä pennuilla on hätänä. Punnituksestakin Elli nappaa pennun takaisin pesään, mikäli toimitukseen menee yhtään enemmän aikaa kuin emo katsoo välttämättömäksi. Heti synnytyksen jälkeen Elli on taas muuttunut leikkisäksi kissaksi, se tuo leluja ihmisille ja leikkii vähän Ossinkin kanssa, mitä pentujen hoivaamiselta ehtii.

Tyytyväinen emo 1 vrk vanhojen pentujensa kanssa.
Happy mom with her 1-day-old kittens.

Pentupesää voi seurata myös livenä kissakamerasta osoitteesta http://www.ustream.tv/channel/kukkatarha . Kamera ei ole öisin päällä eikä ihan välttämättä koko aikaa päivälläkään. Viime pentukamerasta poiketen kuvan pitäisi nyt näkyä myös iPhonella ja iPadilla. Työtuhoseura suosittelee pentukameraa!

Kitten webcam is available at http://www.ustream.tv/channel/kukkatarha . The camera is off at nights (in Finland's time, GMT+3) and sometimes during the daytime, too.

Söpöysylikuormitusta, olkaa hyvät.
Cuteness overload.

2 kommenttia:

  1. Voi! Onnea "perheenlisäyksestä". Suloisia pieniä palleroita! <3

    VastaaPoista
  2. Voi miten tyytyväisen näköinen emo on! <3 Onnea vielä kerran!

    VastaaPoista