keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kissanristiäiset

 Kissanpennut ovat vihdoin saaneet nimet. Teemana olivat C-kirjaimella alkavat latinankieliset orkideojen ja muiden kasvien nimet.

Elli nuolee Capsicumia, takana Cissus ja edempänä kyljellään Calypso.
Elli is washing Capsicum, in the back Cissus and in the front Calypso.

Kukkatarhan Calypso. Calypso on tytöistä tummempi ja äänekkäämpi. Calypso on paitsi orkidea, myös Odysseuksen viettelijätär Kreikan mytologiassa.

Kukkatarhan Caleana. Caleana on tytöistä vaaleampi, pienempitäpläinen ja ainakin näillä näkymin rauhallisempi tarkkailijaluonne. Caleana on myös hyvin hauskannäköinen orkidea, joka näyttää lentävältä sorsalta, "flying duck orchid".

Vasemmalta/from the left Cissus, Caleana (alin), Capsicum ja Criosanthes.

Kukkatarhan Cissus. Cissus on monille kotimaisillekin viherkasviharrastajille tuttu kasvi. Kissuksia on monia lajikkeita, suomeksi on jopa olemassa ellinkissus! Cissus on pentueen esikoinen ja myös toistaiseksi eniten mammanpoika, joka huutaa aina kurkku suorana, kun sen ottaa pentupesästä pois. (Eräs toinen iso poika on tosin aika hyvä vastus kovimman rääkyjän kisassa.)

Kukkatarhan Capsicum. Capsicum oli syntyessään pentueen pienin, mutta ei antanut jopa kolmanneksen painavampien sisarustensa jyrätä itseään hetkeäkään. Capsicum oli pienenä "pieni punainen poika", tosin tätä nykyä pojalla on pennuista tummimman ruskeat täplät ja selkein kontrasti, ehkäpä hyvin lyhyen karvan ansiosta. Mikäpä siis olisi pippuriselle pojalle sopivampi nimi kuin paprika/chili-perheen nimi.

Kukkatarhan Criosanthes. Criosanthes on pennuista (ainakin toistaiseksi) suurin jässikkä. Hessun mielestä Criosanthes kuulostaa aivan kreikkalaiselta ortodoksimunkilta, joten mikseipä se sopisi myös kollipojan nimeksi. Oikeasti se on myös orkidea.

3-viikkoiset pennut näyttävät vielä tosi vauvoilta syödessään.
These little babies are already 3 weeks old but they look so small when they are having milk.

Kittens have got their official names. Names are Latin plant and orchid names, beginning with the letter C. The girls are called Kukkatarhan Calypso and Kukkatarhan Caleana. Calypso is the darker one. Calypso is an orchid and Calypso was also nymph in Greek mythology where she seduced Odysseus. Caleana is a very funny orchid, "flying duck orchid".

The boys are Kukkatarhan Cissus, Kukkatarhan Capsicum and Kukkatarhan Criosanthes. Cissus is the first kitten in this litter. It is also not very uncommon home plant. In Finnish we also have cissus species called ellinkissus, Elli's cissus, so the first Elli's boy got this name. (And a cat is "kissa" in Finnish - almost the same as kissus.) Capsicum is the smallest boy. He is very brave and tough and has short hair which makes his dark chocolate spots very clear. That's why he got his name from the pepper family Capsicum. Criosanthes is the biggest boy in the litter. Criosanthes is an orchid. In Hessu's opinion Criosanthes sounds like a Greek orthodox monk - and why not a tomcat, too.

2 kommenttia:

  1. Ihanat nimet! Suosikkini on Capsicum, aivan loistava nimi pippuriselle pienelle <3

    VastaaPoista
  2. Mukavat nimet olette miettineet :) Se ei ole aina niin helppoa! Meillä on mietteissä jouluiset nimet, koska pentujen l.a. on 11.12. Pennuista tulee Kristmas jotain, koska ovat kissalamme K-pennut!

    VastaaPoista