keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Jännittäviä aikoja


Kukalla on raskausvuorokausia nyt 63 eli pentujen syntymä tapahtunee lähipäivinä. Painoa on tähän mennessä kertynyt 4,63 kg eli noin 1,1 kg normaalia enemmän. Maha on pyöristynyt selvästi, mutta pyöreyttä on vaikea saada näkyviin kunnolla valokuvissa, se pitäisi itse nähdä kissan kävellessä tai seistessä tai kokeilla sen maatessa. Vauvamaha vie ilmeisesti sen verran tilaa, että Kukka ei enää syö kerrallaan niin paljon kuin ennen. Viikko sitten meni kerrallaan jopa 150 g pentujen märkäruokaa, mutta nyt ei uppoa edes 100 g kerta-annos, joten Kukan ruokintakertoja on pitänyt vähän lisätä.

Haimme tänään Pepin omistajalta, Boliviliki-kasvattaja Mari Koskelalta lisätarvikkeita pennutusta ja pikkuisia varten: emonmaidonvastiketta ja letkuruokintatarvikkeet sekä keittosuolaliuosta, neuloja ja ruiskuja nesteytystä varten. Toivottavasti paketti säilyy käyttämättömänä, mutta toisaalta helpottaa, jos välineet ovat tarvittaessa lähellä.

Synnytyksen ajankohta aiheuttaa myös pientä lisäjännitystä ulkoisten seikkojen takia. Emännällä on torstai-iltapäivänä tentti ja perjantaiaamupäivänä pakollista opetusta, joten toivottavasti Kukka malttaa pitää pentuja mahassaan ainakin perjantai-iltapäivään asti. (Ja, toisaalta, synnyttää ne ennen ensi maanantain tenttiä.)

2 kommenttia: