lauantai 15. tammikuuta 2011

Valmistautumista synnytykseen


Kukan laskettuun aikaan on päivää vaille viikko. Emokissan massa on tällä hetkellä 4,49 kg eli noin kilon verran enemmän kuin normaalisti. Kovin isoa pentuetta emme siis näillä kiloilla odota. Molemmissa kyljissä on kuitenkin tuntunut pentujen liikkeiksi epäiltyä nykimistä.

Tänään laitoimme synnytyspesän valmiiksi. Pesä on tehty huolellisesti pakkasessa ja desinfiointiaineella puhdistetusta pahvilaatikosta, jonka pohjalla on vanha lakana ja pyykeitä. Synnytyksen ajaksi on tarkoitus laittaa alustaksi vielä kroonikkovaippa. Kissat ovat viihtyneet aika hyvin pahvilaatikoissa, joten toivottavasti Kukka kelpuuttaa rakennelman pentupesäksi. Ainakin tuleva emo on jo kertaalleen oma-aloitteisesti käynyt tutkimassa laatikon sisältäpäin. Armi on tarkistanut pesän viereen kasatut synnytyksessä oletettavasti tarvittavat tarvikkeet: desinfiointiainetta, talouspaperia, kynä ja paperia, digitaalivaaka ja varmuuden vuoksi (kasvattajakurssilla mainostettu) viskipullo. Jotta parketilla olisi edes jokunen mahdollisuus selvitä pennutuksesta ehjänä, olohuoneen lattialle hankittiin vahakangas, josta lapsukaisten tahroja on helppo pyyhkiä pois. Valmiiksi on myös hankittu matalareunaisia hiekkalaatikoita odottamaan sitä aikaa, kun pennut opettelevat niitä käyttämään.


Kukka tykkää makoilla tätä nykyä aiempaa tilaavievämmässä asennossa jalat levällään sivulla, joten kissojen kamerapesä taitaa olla sille liian pieni. Vaikka viime aikoina kissakameroissa ei ole ollut paljon toimintaa, asiaan on luvassa parannus. Kissalan kotisivuille on tulossa pentukamera, joka näyttää melkein live-kuvaa pentujen elämästä, kunhan ne syntyvät.

1 kommentti:

  1. Nopeaa ja kivutonta synnytystä Kukalle toivoo Starstruck's-kissalan väki! Toivotaan että Armikin pääsee näin nauttimaan äitiyden ilosta!

    VastaaPoista